محل تبلیغات شما

معراج آگاهی
نویسنده: معراج آگاهی
پنجشنبه, ۹ آبان ۹۸ ساعت ۲۰:۳۰
آلودگی ۴۵ هزار دستگاه اندرویدی به بدافزار xHelper
 بدافزاری سمج به‌نظر می‌‌رسد که تاکنون راهی برای حذف دائمی آن یافت نشده است.
در ۶ ماه گذشته، بدافزار اندرویدی با کمک مکانیزم نصب مجدد خود و آزار کاربران بسیار، موردتوجه شرکت‌‌های فعال در حوزه‌ی امنیت شبکه و اینترنت قرار‌‌ گرفته و حالا به شهرت جهانی رسیده است. این بدافزار که xHelper نام گرفته است، ابتدا در مارس سال جاری مشاهده شد و سپس با توسعه و گسترش نفوذ خود، تا اوت، ۳۲ هزار دستگاه اندرویدی را آلوده کرد و درنهایت تا ماه جاری میلادی، تعداد قربانیان خود را به ۴۵ هزار دستگاه رساند.
براساس داده‌‌های موجود، تعداد قربانیان این بدافزار سمج روند تصاعدی داشته و به‌گفته شرکت Symantec، بدافزار xHelper روزانه ۱۳۱ و ماهانه ۲،۴۰۰ دستگاه جدید را آلوده می‌کند. گفتنی است بیشتر‌‌ ابزارهای اندرویدی آلوده‌شده به این بدافزار در کشورهای هند و آمریکا و روسیه بوده‌‌اند.
بدافزار باج گیر برای مکینتاش
هنوز راه‌حل مؤثری برای مقابله با xHelper یافت نشده است.
نصب نرم‌افزارهای مستقل؛ دروازه‌ی ورود xHelper به ابزارهای اندرویدی
طبق ادعای شرکت malwarebytes که در حوزه‌ی امنیت شبکه و اینترنت فعالیت می‌‌کند، مکانیزم وب ریدایرکت با تغییر مسیر کاربران به وب‌سایت دانلود نرم‌افزارهای اندرویدی متفرقه، امکان دانلود اپلیکیشن‌‌ها را در محیطی غیر از گوگل‌پلی فراهم می‌‌کند. کدهای پنهان موجود در این نرم‌افزارهای اندرویدی به‌صورت مخفیانه بدافزار xHelper را دانلود و ابزارهای اندرویدی را آلوده می‌کند.
با وجود نگرانی‌های کاربران از نصب این بدافزار، خوشبختانه xHelper تاکنون عملکرد مخربی نداشته است. براساس اطلاعات Malwarebytes و Symantec، تاکنون تنها اقدام این بدافزار نمایش تبلیغات و نشان‌دادن هرمه بوده است. این تبلیغات و اعلان‌ها کاربران را به صفحه‌ی پلی‌استور راهنمایی می‌کنند و از آنان می‌خواهد تا نرم‌افزارهای دیگری را نیز نصب کنند. به‌نظر می‌رسد هدف اصلی طراحان xHelper تشویق کاربران به نصب برنامه‌های موجود در فروشگاه گوگل و دریافت پول بابت معرفی کاربران جدید و افزایش میزان دانلود است.
حتی اگر کاربران از گزینه‌ی بازگرداندن گوشی یا تبلت به تنظیمات کارخانه استفاده کنند، نمی‌توانند xHelper را حذف کنند
باوجوداین، نکته‌ی جالب آن است که نحوه‌ی عملکرد این بدافزار با دیگر بدافزارهای اندرویدی متفاوت است و xHelper به‌محض دسترسی به گوشی و تبلت کاربران، خود را به‌صورت سرویس مستقل اندروید معرفی می‌کند. پاک‌کردن برنامه‌ای که مسیر ورود این بدافزار بوده است، آن را پاک نمی‌کند و xHelper همچنان به فعالیت خود روی ابزارهای اندرویدی کاربران و نشر آگهی و اعلان‌های مزاحم ادامه می‌دهد.
مقاوم دربرابر غیرفعال‌کردن نصب
این بدافزار سمج درمقابل حذف و غیرفعال شدن به‌شدت مقاوم است و ازطریق تروجان مجددا خود را نصب می‌کند. حتی اگر کاربران از گزینه‌ی بازگرداندن گوشی یا تبلت خود به تنظیمات کارخانه استفاده کنند، نمی‌توانند xHelper را حذف کنند. اینکه چگونه این بدافزار درمقابل بازگشتن دستگاه به تنظیمات کارخانه مقاومت می‌کند، هنوز بر کارشناسان و فعالان حوزه‌ی امنیت شبکه و اینترنت پوشیده است. هر دو شرکت Malwarebytes و Symantec اعلام کرده‌اند xHelper برنامه‌های سیستمی سرویس‌های اندروید را دست‌کاری نمی‌کند. علاوه‌بر‌این، شرکت Symantec معتقد است بدافزار مذکور به‌صورت از‌پیش‌نصب‌شده روی دستگاه‌های اندرویدی وجود ندارد.
حذف بدافزار اندروید
این بدافزار با توسعه‌ی خود می‌تواند به ویروسی خطرناک تبدیل شود.
در برخی موارد کاربران گزارش کرده‌اند با وجود حذف xHelper و فعال‌کردن گزینه‌ی جلوگیری از نصب نرم‌افزارهای اندرویدی از منابع ناشناس، چند دقیقه بعد بازهم بازگشت این بدافزار به دستگاه اندرویدی و آلوده‌شدن آن را شاهد بوده‌اند.
در ماه‌های اخیر، بسیاری از کاربران در وب‌سایت‌هایی نظیر Reddit و Google Play Help و سایر وب‌سایت‌ها و فروم‌های حوزه‌ی تکنولوژی شکایت خود را از این بدافزار حذف‌نشدنی اعلام کرده‌اند. بعضی دیگر از کاربران نیز اعلام کرده‌اند توانسته‌اند با خرید آنتی‌ویروس‌های مخصوص گوشی موبایل این بدافزار را حذف و از بازگشت آن جلوگیری کنند.

ساخت دیش ماهواره کوچکی با امکان ارسال پیام از گوشی بدون نیاز به شبکه

نحوه فعال سازی رمز پویا برای بانک‌ها

آیا باید باتری گوشی خود را تعویض کنیم؛ ساده ترینو بهترین روش کدام است؟

بدافزار ,xhelper ,اندرویدی ,کاربران ,نصب ,دستگاه ,این بدافزار ,دستگاه اندرویدی ,خود را ,هزار دستگاه ,را حذف ,هزار دستگاه اندرویدی ,کنند، نمی‌توانند xhelper ,استفاده کنند، نمی‌توانند ,کارخانه استفاده کنند،

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها